Kwaliteitslaboratorium

Batenburg Bevestigingstechniek is ISO9001:2015 gecertificeerd, met als toepassingsgebied de inkoop, keuring, opslag en logistieke dienstverlening m.b.t. bevestigingsartikelen en diverse C-artikelen, waarbij tevens aan de APQP-PPAP methodieken conform de eisen van de automotive industrie kan worden voldaan.

Meer informatie?

APQP/PPAP

Advanced Product Quality Planning en Production Part Approval Process zijn processen voor de ontwikkeling en validatie van nieuwe of gewijzigde producten bij IATF 16949 gecertificeerde productiebedrijven, die ook voor andere bedrijven toepasbaar zijn. Specificaties en kwaliteitseisen worden vastgelegd en geborgd tijdens de APQP. Vrijgave volgt na het doorlopen van de PPAP. Om te voldoen aan de allerhoogste eisen is APQP/PPAP in onze processen geïntegreerd.

Inkomende inspectie

Kwaliteit begint bij de basis. Onze leveranciers werken alleen met eersteklas materialen en up-to-date machineparken. Wij monitoren de performance van onze leveranciers en sturen, indien nodig, bij op de eisen van onze klanten.

De goederen worden bij binnenkomst voorzien van een batchcode, waarmee volledige traceability tot de bron is gewaarborgd. Alle gekeurde monsters worden gearchiveerd en minimaal 10 jaar bewaard. Tijdens de inkomende inspectie wordt beoordeeld of de goederen voldoen aan de voorgeschreven specificaties. Hiervoor beschikt onze kwaliteitsafdeling over de nodige meet- en inspectiemiddelen waaronder een zoutsproeikast, hardheids- en ruwheidsmeters, momentsleutels, kalibers en sorteermachines. Deze sorteermachines werken met geavanceerde lasers en camera’s en controleren bijvoorbeeld op de aanwezigheid van schroefdraad, kleurverschil en maatvoering. De meetgegevens van de goederen worden per batch opgeslagen in onze inspectiesoftware.

PPM
Zoutsproeitesten

Zoutsproeitesten

Batenburg Bevestigingstechniek beschikt als één van de weinige specialisten over een zoutsproeikast. Hiermee worden testen conform ISO9227 NSS of ASTM B117 uitgevoerd en gerapporteerd. Gedurende een vooraf aangegeven aantal uren worden de producten blootgesteld aan een zoutoplossing in een afgesloten omgeving met een constante temperatuur van 35 graden Celsius. Op deze manier wordt gecontroleerd of producten voldoen aan de gespecificeerde corrosiebestendigheid. Dit alles wordt vastgelegd in een rapportage richting de opdrachtgever en producent.

Training

Kwaliteit is ook kennisniveau. Al onze medewerkers worden continu getraind. Niet alleen op ons assortiment, maar ook op de noviteiten van onze producenten en actuele markttendensen. Dit maakt dat wij u te allen tijde adviseren en helpen bij het vinden van de juiste oplossing.

Sitemap