Klemm-tight techniek voor Expedition H20 laarzen

Consumption and Production

 

Onze klant REV’IT! Sport International, gespecialiseerd in het ontwerpen van hoogwaardige, technische motorkleding, is uitgeroepen tot winnaar van de prestigieuze RED DOT Design Award met de Expedition H20 laarzen. De laarzen zijn bekroond tot “Best of the Best” in de categorie “Product Design 2019”. De Duitse RED DOT award is een van de meest gewilde prijzen in de wereld van ontwerp en productontwikkeling. De revolutionaire laars is tot stand gekomen met de hulp van Batenburg Bevestigingstechniek en is geschikt voor de meest uitdagende omstandigheden tijdens het motorrijden.

REV’IT! heeft Batenburg Bevestigingstechniek gevraagd om mee te denken over een duurzame en flexibele ‘verbinding’ tussen twee beschermende elementen met als doel een comfortabele laars met een grote mate van bescherming en bewegingsvrijheid te ontwikkelen. Om dit te realiseren heeft REV’IT! het Dynamic Support Frame (DSF) ontwikkeld, een systeem dat is geïnspireerd op een skischoen. REV’IT!’s testlab in eigen huis levert real-world resultaten op. De resultaten lieten zien dat het toepassen van DSF de overstrekking van pezen en spieren vermijdt.

Plaataanlasmoeren

Plaataanlasmoeren

Het DSF bestaat uit drie vitale componenten die werken als een enkel systeem. Eén van deze componenten is de kuitbescherming die bevestigd moest worden aan de hielversteviging. Om deze bevestiging te realiseren was REV’IT! op zoek naar specifieke plaataanlasmoeren.

Na het analyseren van de case, is het idee geopperd om plaataanlasmoeren te gebruiken voor de binnenkant. Dit zijn platte moeren met een uitstekend gedeelte waar draad in is verwerkt. Dit gedeelte ligt vlak in de hielversteviging, gepositioneerd in een kamertje zodat deze niet kan meedraaien.

Klemm-tight technologie

Samenwerking met REV’IT!

Wij zijn trots op onze klant REV’IT! en willen hen dan ook graag feliciteren met het winnen van de RED DOT design award. “Zonder het commitment en vertrouwen van Batenburg Bevestigingstechniek als partner hadden we dit product nooit kunnen ontwikkelen. De internationale erkenning middels de Red Dot Award is dan ook een welkome kers op de taart”, aldus Mark van Roon – Senior Product Designer bij REV’IT!

Op deze manier helpen wij onze klant bij de techniek van de toekomst.

Sitemap