Leren opereren met V14 joysticks


Sinds een aantal jaren zijn wij betrokken bij de ontwikkeling van meerdere Simendo applicaties met de inzet van onze joysticks. De Simendo laparoscopie is een eerder samenwerkingsproject met Batenburg. Deze laparoscopie wordt ingezet om chirurgische arts-assistenten in opleiding veiliger te laten opereren. De nieuwe Simendo arthroscopie wordt gebruikt om de ooghand-coördinatie te verwerven om veilig arthroscopische knie- en schouderoperaties uit te voeren.

Arthroscopie-applicatie

Voor deze nieuwe arthroscopie-applicatie was er een joystick nodig zonder handgreep, zonder voelbare middenstand met een uitslag van 40° ten opzichte van het middelpunt. Vooraf hebben we een demojoystick geleverd waarmee uitvoerig getest is. Op basis van de bevindingen is er gekozen voor de V14 Gessmann joystick.

Drie V14 joysticks

Simendo

Simendo ontwikkelt medische training soft- en hardware voor arts-assistenten in opleiding om te oefenen voor minimaal invasieve operaties. Met deze apparatuur kan aangetoond worden dat ze bekwaam zijn om essentiële vaardigheden van een operatie uit te voeren. Kijk voor meer informatie over Simendo op www.simendo.eu

Smarter focus. Brighter tomorrow.

Sitemap