Lesmethodes voor de techneuten van morgen


Hoe zorg je dat lesmateriaal over elektrotechniek uitdagend maar ook praktisch is? En hoe breng je een cursist of leerling met weinig voorkennis de essentie van mechatronica bij? Met deze uitdaging ging De Techniekschool aan de slag en ontwikkelden onder de naam T-Gear een lesmethode met interactieve mechatronica apparaten. Batenburg Applied Technologies speelt een belangrijke rol in zowel het ontwikkelingstraject alsook de productie en assemblage van de apparaten.

Het nieuwste apparaat is de  ‘’Electrical Trainer’’. Dit apparaat wordt toegepast binnen de leerlijn elektrotechniek welke op Mbo’s en regionale opleidingscentrums wordt gegeven. Het project wordt hoofdzakelijk ontwikkeld en vormgegeven door de in-huis ontwikkelaars van de  organisatie. Wij maken met onze engineers de vertaalslag naar efficiënte productie van de behuizingen en bijkomende hardware.

Samen hebben we onderzocht welke technieken we het beste moeten toepassen om tot een duurzaam, mooi ogend en functioneel eindresultaat te komen. Zo hebben we in de ontwerpfase verschillende porto’s gemaakt die uitvoerig getest zijn.  

Look & feel

Look & feel

Op dit moment produceert en levert Batenburg de behuizingen, draadbomen en verpakkingsmaterialen. Bij de behuizingen worden verschillende technieken toegepast. Zo hebben we bij de onderste helft gekozen om te ponsen en wordt het frontpaneel gefreesd. Op de frontpanelen is een folie toegepast welke doormiddel van het design de verschillende functionaliteiten aangeeft. Ook is er bij het ontwerp samen gekeken naar de dikte, krasbestendigheid, kleuren en exacte maatvoering. 

In de designfase houden we rekening met de beschikbaarheid van materialen op de open markt. Binnen de huidige economische omstandigheden kan dit nog wel eens uitdagingen met zich meebrengen. Hierin denken wij in alternatieven, wat zeer gewaardeerd wordt door T-Gear. 

Mensen in de techniek

Dit project draagt bij aan het efficiënter en doelgericht opleiden van mensen binnen de techniek. Tegenwoordig krijgen alle apparaten en machines, voor zowel consumenten alsook industrie, een vorm van hardware, elektronica en automatisering geïmplementeerd. Het is dan ook enorm belangrijk mensen hierin op te leiden. Het onderwijs heeft baat bij het gemak van de  apparaten waarmee praktijkopdrachten kunnen worden uitgevoerd.  

Met deze samenwerking dragen wij bij aan het verbeteren van opleidingstrajecten voor jongeren maar ook volwassen binnen de techniek. De techneuten welke later wellicht binnen onze eigen organisatie komen te werken.

Over De Techniekschool

De Techniekschool verzorgt cursussen en opleidingen voor technici die hoogwaardige machines, voertuigen en/of materieel bouwen en onderhouden.

Sitemap