Revolutie in de medische diagnostiek

 

Vanaf 2009 is Biocartis betrokken bij de ontwikkeling van het Idylla™ systeem van Phillips. Biocartis is een producent van medische diagnostische apparatuur. Het Idylla™ systeem is een instrument dat het mogelijk maakt om zeer snel (in 35 tot 150 minuten) DNA en RNA tests uit te voeren op het gebied van oncologie en infectieziekten. Dit is ten opzichte van de huidige duur van een aantal weken in een laboratorium een enorme vooruitgang.

15 NTC temperatuursensoren

Voor het Idylla™ instrument hebben wij 15 NTC sensoren geleverd en in het apparaat op verschillende locaties geindesigned die de temperatuur meten en beheersen. De snelle analyse van specifieke RNA en DNA merkers vereist een zeer nauwkeurige temperatuur controle. Onze tempratuursensoren zorgen ervoor dat dit mogelijk is. Vorig jaar is de productie gestart en zijn we in afwachting van het succes in de markt.

Breed inzetbaar

Het Idylla™ systeem is zo gebruiksvriendelijk dat het ook buiten gespecialiseerde laboratoria inzetbaar is. Het systeem stelt artsen in staat om veel sneller diagnostische informatie over een patiënt te verkrijgen, waardoor de patiënt sneller de juiste behandeling kan krijgen.

In eerste instantie is het systeem gericht op de oncologie maar in de toekomst zal dit ook voor andere doeleinden gebruikt gaan worden.

Sitemap