SMD

Surface-mounted device, afkorting SMD, betekent letterlijk oppervlak-gemonteerd onderdeel. In tegenstelling tot een through-hole component wordt een SMD-onderdeel niet gemonteerd met behulp van aansluitingen door de printplaat heen, maar tegen de printplaat aan.

Batenburg Industriële Elektronica heeft qua smd technologie de beschikking over drie Mycronic pick and place machines. De combinatie van een ’screenprinter’, ’pick and place machine’, ’reflowoven’ maken het produceren van grote series mogelijk. Ook is het mogelijk om ’0201’ componenten, ’finepitch IC’s’ (0,2 pitch) en ’Ball Grid Arrays’ (inclusief µBGA’s) te verwerken. Korte programmeer- en insteltijden én een geïntegreerd lijmstation zorgen voor de gewenste flexibiliteit bij ‘prototyping’ en kleine series.

Voordelen van de SMD-technologie zijn:

  • Gunstiger mechanische eigenschappen waardoor minder ruimte nodig is voor een onderdeel op een printplaat waardoor elektrische apparaten kleiner en/of complexer kunnen worden. Ook kunnen aan beide kanten van de printplaat componenten worden gezet, omdat de aansluitpunten niet door de printplaat heen lopen
  • Gunstiger elektrische eigenschappen, zoals bruikbaarheid bij hogere wisselstroom-frequenties
  • Minder afval tijdens het produceren
  • Lagere kostprijs van elektronische componenten en assemblage
Sitemap