2D Barcodes

Tegenwoordig, in een tijd waar tracking & tracing, het automatisch scannen en verwerken van uw artikelen steeds belangrijker wordt, wordt ook de rol van de barcode voor u van nog groter belang.

Omdat er continue printen komen met een hogere dekkingsgraad aan componenten, merken we dat het plaatsten van een 1D barcode soms niet eenvoudig is. Dit omdat er in praktijk geen ruimte is voor het aanbrengen van de barcode.

Om dit probleem op te lossen overweegt TPC Electronics over te gaan naar een kleinere, 2D barcode. Het is inderdaad mogelijk om de huidige 1D barcode kleiner af te drukken, echter we krijgen dan een slecht scanbare barcode.

Voorlopig is het voorstel om gebruik te maken van een 2D barcode van het type Datamatrix. Dit is een formaat dat veel in de bedrijfswereld gebruikt wordt.Om de barcode leesbaar te houden zal er naast de barcode het serienummer worden afgedrukt. De hieronder getoonde afbeelding is een voorbeeld van deze barcode. Deze zal afgedrukt gaan worden op een formaat van ongeveer 6 x 6 mm.

Voorbeeld 2D barcode Datamatrix

Het kan natuurlijk zo zijn dat het voor u van invloed is, omdat uw proces is ingericht op 1D barcodes. Graag verzoeken wij u dan ook om de gevolgen bij een eventuele overgang naar de 2D barcode, te bespreken met uw contactpersoon (accountmanager) binnen TPC Electronics.

Sitemap