Klantspecifieke verpakkingen voor PCB’s

In de elektronicamarkt zijn er veel verborgen kosten. Daarom is Batenburg Elektronica met verschillende klanten bezig om de kosten in de productieketen te verminderen en duurzamer te ondernemen. Eén van die verborgen kosten zijn de verpakkingen.

ESD

PCB verpakkingen moeten normaal gesproken beschikken over noppenfolie en een ESD veilige zak. Deze ESD veilige zak voorkomt beschadigingen door statische elektriciteit. Tegelijkertijd zorgen deze folies en zakken voor meer uitpakwerk en afval.

Daarom zijn wij gaan kijken naar klantspecifieke verpakkingen. Waar eerst elke printplaat beschikt over zijn eigen folie zijn we nu door middel van ESD bakken met vakverdeling in staat om meerdere printplaten van verschillende soort en maten bij elkaar te voegen.

Printcombinaties

Zo kunnen we ook verpakkingen maken met printcombinaties die aansluiten bij uw productieproces. Na het testen worden de printplaten bij ons in speciale bakken getransporteerd met ESD veilige folie. Daardoor zijn ze goed beschermd tijdens het vervoeren en hebben wij een hogere leverbetrouwbaarheid.

MVO

Door de juiste combinatie printplaten bij elkaar te voegen hebben wij minder tijd nodig om in te pakken en heeft de klant minder tijd nodig om uit te pakken. Dit levert tijd op in het leveringsproces. Daarnaast zorgt het bij elkaar verpakken voor minder afval wat betreft noppenfolie. Het is zelfs mogelijk om te werken met herbruikbare ESD verpakking. Het gebruik van klantspecifieke verpakkingen kan door afvalverminderingen ook direct een aantoonbare positieve bijdrage zijn voor uw MVO doelstellingen.

De ESD bakken die deze klantspecifieke verpakking mogelijk maken worden door ons verzorgt en ook weer opgehaald. Al met al geeft dit u de volgende voordelen:

  • Vermindering tijd met uitpakken en productie
  • Vermindering afval
  • Hogere leveringsbetrouwbaarheid
  • Vervoer van bakken is onze verantwoordelijkheid
  • Kostenreductie
  • Aantoonbare positieve bijdrage aan MVO doelstellingen

Bent u ook op zoek naar een manier om uw kosten te reduceren en uw MVO doelstellingen te halen? Dan bieden de klantspecifieke verpakkingen van Batenburg Industriële Elektronica de oplossing. Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met onze collega Stijn.

Sitemap