Perfectionering van kwaliteit houdt nooit op

Perfectionering van kwaliteit houdt nooit op

Een goede voorbereiding is essentieel voor een succesvol productieproces. In het verlengde daarvan verloopt ieder productieproces volgens vaste stappen en worden deze stappen bij TPC-Electronics tot in de details gecontroleerd.   

Bij SMD-componenten hanteren we de volgende stappen: 1 Sjabloneren (RoHS conform / loodhoudend) 2 SMD pick and place 3 Reflow (RoHS conform / loodhoudend) 4 Automated Optical Inspection  

Bij conventionele componenten volgen we het stramien van: 1 Voorbewerking 2 Assemblage 3 Golfsolderen (RoHS conform / loodhoudend) 4 Handsolderen van componenten die niet machinaal kunnen worden gesoldeerd  

Iedere processtap wordt visueel gecontroleerd, waarvoor deels gebruik gemaakt wordt van ons AOI systeem. En als een product aan meerdere zijden van componenten wordt voorzien herhalen we zowel de productiestappen als de controles. De controle gebeurt op printplaatniveau. Via het serienummer dat aan het begin van het proces op de plaat wordt geplaatst is de complete productiehistorie zo altijd terug te vinden. Dat betekent om te beginnen dat tijdens de productie van iedere printplaat altijd is te traceren in welke productiefase die zich bevindt. Pas na controle gaat een volgende productiefase in.  

Verder wordt minutieus geadministreerd - wie aan de print heeft gewerkt, - welke productinformatie is gebruikt - welke tooling is toegepast. (Denk hierbij aan programma’s, machines, en testresultaten)  

Deze methodiek leidt niet alleen tot kwalitatief uitstekende producten, maar verschaft ook continu informatie op basis waarvan we direct en in de toekomst het productieproces verder kunnen perfectioneren.

Sitemap