Betere data recording mogelijk op zee met onze PCB’s


Batenburg Industriële Elektronica produceert kritische elektronica voor de ‘Voyage Data Recorders’ van Netwave systems. Deze data recorders slaan alle belangrijke data in een schip op zodat men precies kan zien wat er zich afspeelt tijdens reizen op zee en wordt door overheden en verzekeraars gebruikt voor onderzoek en waarheidsbevinding.

Aan wat voor data moet er dan gedacht worden? Denk bijvoorbeeld aan audio, video, positie & navigatiedata, weersgegevens, ballast, branddeuren, motor & roerstand, brandstofverbruik en meer. Met deze data kan een volledige situatie op zee worden gereconstrueerd. Daarmee worden weersverwachtingen geanalyseerd, de bedrijfskosten gereduceerd en in sommige gevallen zelfs rampen voorkomen.

Printplaten

Om dit mogelijk te maken levert Batenburg Industriële Elektronica de printplaten voor de datarecorder. Voordat zo’n printplaat de volledige data kan opvangen en omzetten gaat er een productieproces aan vooraf waarbij de volgende stappen worden doorlopen: SMD, AOI, hij wordt getest middels een Flying Probe en gesoldeerd middels een golfsoldeermachine en de complexere onderdelen worden zelfs met de hand gesoldeerd.

Sitemap