Eierenproductie automatiseren met slimme PCB’s

Zero Hunger

 

Wij leveren PCB’s voor MOBA, de wereldleider op het gebied van eieren sorteren, verpakken en verwerken. Voor deze drie processen zijn verschillende machines nodig waar wij voor circa 1/3 van de totale PCB’s van MOBA verzorgen. In 2016 waarin dit ruim 14.000 diverse MPR en MPS printen.

Zoals gezegd worden deze printen gebruikt voor drie processen waar bij onze printen voornamelijk gebruikt worden voor sensoren en besturing van diverse toepassingen. Denk bij het sorteren bijvoorbeeld aan sorteren op breuken, bloed in het ei, kleur, grootte en gewicht. Om de eieren te onderscheiden worden slimme sensoren gebruikt die op hun beurt weer aangestuurd moeten worden.

Advies over verkrijgbaarheid

Onze klanten verzorgen de engineering zelf of besteden het uit. Bij de engineering van de PCB’s van MOBA hebben wij dan ook geen directe rol. Wel denken wij mee om het product kwalitatief en produceerbaar te houden. Dit betekent dat wij extra aandacht besteden aan verkrijgbaarheid van componenten. Voor diverse producten van MOBA heeft dit geleid tot voorgestelde alternatieven (form-fit-function) en/of het op voorraad houden van componenten m.b.t. een last-time-buy of zelfs bij obsolete.

Optimalisatie

En andere optimalisatie die wij uitvoeren binnen ons productieproces is het finetunen van zaken zoals kleine aanpassingen aan de pasta-stencils of het toevoegen van tinblokjes om een optimale kwaliteit te realiseren binnen het soldeerproces. Zo doen wij ook dikwijls onderzoek om kwaliteit te verbeteren. Naar aanleiding van één van deze onderzoeken hebben wij MOBA in het verleden geadviseerd de pads op het ontwerp aan te passen om continuïteit op gebied van (soldeer)kwaliteit te waarborgen en de first-pass-yield richting de 100% te realiseren.

Betrouwbaarheid

Alle bovengenoemde acties hebben als voordeel voor MOBA een constante kwaliteit en minimale uitval. Wij zien dit ook terug in de maandelijkse Vendor Delivery Performance en de Vendor Q-performance die wij terugkrijgen van MOBA. Deze zit de laatste maanden op en boven het gewenste niveau van MOBA en daar zijn wij trots op! Een betrouwbare partner zijn, ontzorgen en daar waar mogelijk, een stap meer zetten.

Sitemap